1/4 kg tört burgonya, 1 tojás, liszt, amennyit felvesz, só, bors, tejföl
1. A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad.
2. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk.
3. Nem túl sok, forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük.
4. Tejföllel, friss zöldségekkel tálaljuk.
Elkészítése: A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros. A főző...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát készítsük el a csomagoláson írtak szerint. A fokhagymákat tisztítsuk meg, karikázzuk hajszálvékonyra, majd alacsony lángon, olívaolajon pirítsuk aranybarnára. Adagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat, hagmát, olajat és a vízet fólia alatt 180 fokon 40 perc alatt puhára sütöm. Hagyom kihűlni kicsit, majd összeturmixolom a fűszerekkel. Egy magasabb falú serpenyőben ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon megprítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg szét nem megy....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű