menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás-vajas tört burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, majoranna ízlés szerint, só, őrölt bors

Elkészítés:


1. A megfőtt és áttört burgonyát a vajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel jól elkeverjük.

Fokhagymás-vajas tört burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marinált zöldségek
Marinált zöldségek

Az olajból, citromléből és a fűszerekből marináló levet készítünk. Ebbe tesszük a kis darabokra felaprított zöldségeket (minél kisebbek, annál jobban be tudják szívni a marináló lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizibizi
Rizibizi

Egy magas falú lábosban, olajon a rizst megpirítjuk, de ügyeljünk rá hogy ne kezdjen barnulni. Felöntjük a rizst az előre felforralt vízzel, megsózzuk, és 1 percig forraljuk. Rás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörös lencsés rizottó pórémártással
Vörös lencsés rizottó pórémártással

A rizst olajon lepirítjuk, sózzuk és két és félszer annyi vízzel felöntve megpároljuk. A vöröshagymát, a sárgarépát és a karalábét a lencsével együtt a maradék olajon megpirítjuk....

Elkészítési idő: 50 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Tarhonya elkészítése
Tarhonya elkészítése

Kevés olajat tegyünk egy lábasba, forrósítsuk fel, mossuk meg a tarhonyát a sóval együtt pirítsuk meg, ha megpirult tegyünk bele egy kicsivel több vizet mint amennyi ellepi a tarho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk