10 deka vaj, 6-8 deka cukor, késhegynyi só, 2 egész tojás, 1 kg liszt, 0,5 liter (vagy amennyit kíván) langyos tej, 5 dkg mazsola, kevés liszttel kevert 1 cs sütőpor, 1 tojás
1. 10 deka vajat (zsírt), 6-8 deka cukrot, késhegynyi sót, 2 egész tojást 1 kg lisztet elkeverünk és fél liter (vagy amennyit kíván) langyos tejjel lágy kalácstésztává kidagasztunk, majd 5 deka mazsolát és kevés liszttel kevert 1 csomag sütőport jól belekeverünk.
2. Azután fonjuk, a tetejét pedig tojással kenjük.
3. Mindjárt sütőbe rakva, szép pirosas barnára sütjük.
-először e krémet készitjük el -a vajat felolvasztjuk -hozzáadjuk a tejet + a többi hozzávalót -folyamatosan kevergetjük -a tűzről levesszük -hülni hagyjuk -az é...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: Könnyű1. A mazsolát áztassuk forróvízbe, a vajat olvasszuk fel és hűtsük langyosra, 5 dl tejet langyosítsunk meg. 2. A langyos tejből vegyünk el kb. 1 dl-t és morzsoljuk bele az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral habosra dolgozzuk, hozzárakjuk a citrom héjat és kanalanként, állandó keverés mellett a forró vizet. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük (min. 3 perc). A tésztát kivajazott, lisztezett formába (22 cm) öntjük, majd megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű