1 tábla (10 dkg) 60%-os étcsokoládé, 2 ek barna cukor, 1 dl tejszín, 3 dl tej, (fahéj, vanília kivonat)
1. A tejszínt a csokival (fahéjjal, vaníliával) gőzfürdő felett felolvasztottam.
2. Hozzákevertem a cukrot, majd a forró tejet.
Rendkívül frissítő, aromás, picit csípős ízű üdítő. A gyömbér vásárlásakor bővebben számoljunk a tisztítás miatt, vegyünk legalább 13-15 dkg-ot. A gyömbért meghámozzuk, megmossuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMossuk és pucoljuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket. Az első 7 hozzávalót gyümölcscentrifugába tesszük, csak a levét használjuk fel. Keverjük hozzá a citrom és a narancs levét...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű