6 db tojás , 4 dkg vaj , 1 evőkanál mustár, a díszítéshez: 1 kis fej saláta , 6 piros retek , 1 kis sárgarépa , 5 szemes bors összetörve
1. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd kettévágjuk.
2. Kivesszük a sárgájukat, és azt átpasszírozzuk.
3. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk.
4. A retket, a répát megtisztítjuk, megmossuk, a retket vékony karikákra, a répát vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
5. Habosra keverjük a vajat a mustárral, megsózzuk, és belekeverjük a tojás sárgákat.
6. Jól összedolgozzuk, és a krémet visszatöltjük a tojásba.
7. A salátát tetszőlegesen daraboljuk, és elrendezzük egy tálon.
8. Rátesszük a főtt töltött tojásokat a krémmel lefele.
9. A retekkarikákból füleket, a répacsíkokból bajuszt készítünk.
10. A retek kis gyökérrésze lesz a farkinca, az összetört borsból lesz az egér szeme és orra.
Lehet úgy is készíteni, hogy a farka és a bajusza petrezselyem, a szeme és orra piros arany, a füle apró kolbász félbevágva. Nálam a bajusz lemaradt, és mivel ezt inkább gyerekeknek készítjük tényleg érdemes a borsot valamire lecserélni.
1. A tejszínt a cukorral kemény habbá verem és lazán belekeverem a tormát, a mustárt és a borsot. 2. A sonkatekercseket megtöltöm a tormahabbal, mindkét végét reszelt tormába m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük. 2. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük. 2. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű