1 kg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 dkg olaj, 3 dkg méz, 1 dkg só
1. 30 dkg langyos, átszitált liszthez adjuk az élesztőt, az olajat és a mézet.
2. Jól összekeverjük és hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű kovászt kapjunk.
3. Az így elkészült kovászt félretesszük, és 1 órán át kelni hagyjuk.
4. Ez után adjuk hozzá a megmaradt lisztet és annyi langyos vizet, hogy jól formálható lágy tésztánk legyen.
5. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz, és nem ragad a kezünkhöz.
6. 20-30 percig pihentetjük, majd kiolajozott és lisztezett tepsibe téve tovább pihentetjük 15-20 percig.
7. Ez után előmelegített, 220 °C-os forró sütőben 40-50 percig sütjük.
A langyos vízbe szórom a porélesztőt, és a mézet is hozzá keverem. Beleszórom a lisztet és a sót, majd az olajat is beleöntöm. Elkeverem, míg össze nem áll. Letakarom, és éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFolyadék,cukor,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,só,olaj dagasztani,40-45 p kelesztés. 2 felé oszt, cipót formálni, kicsit tenyérrel ellapítani kb. 20-25 cm kör. Tepsi,papír kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKovász A vizben feloldom a kovászt, hozzáadom a lisztet, simára keverem, és nejlonnal letakarva érlelem 10-12 órán át. A liszteket a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a vizet, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket összekeverjük a sóval, 1 bögre teljes kiőrlésű aktív vadkovásszal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ne túl lágy tésztát kapjunk. Kézzel vagy géppel bedaga...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű