menu

Családireceptkönyv.hu

Francia kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 dkg olaj, 3 dkg méz, 1 dkg só

Elkészítés:


1. 30 dkg langyos, átszitált liszthez adjuk az élesztőt, az olajat és a mézet.

2. Jól összekeverjük és hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű kovászt kapjunk.

3. Az így elkészült kovászt félretesszük, és 1 órán át kelni hagyjuk.

4. Ez után adjuk hozzá a megmaradt lisztet és annyi langyos vizet, hogy jól formálható lágy tésztánk legyen.

5. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz, és nem ragad a kezünkhöz.

6. 20-30 percig pihentetjük, majd kiolajozott és lisztezett tepsibe téve tovább pihentetjük 15-20 percig.

7. Ez után előmelegített, 220 °C-os forró sütőben 40-50 percig sütjük.

Francia kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Focaccia (kenyér helyett) (Sóbors)
Focaccia (kenyér helyett) (Sóbors)

A langyos vízbe szórom a porélesztőt, és a mézet is hozzá keverem. Beleszórom a lisztet és a sót, majd az olajat is beleöntöm. Elkeverem, míg össze nem áll. Letakarom, és éjszakára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
234. Török kenyér /Ramazan pide
234. Török kenyér /Ramazan pide

Folyadék,cukor,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,só,olaj dagasztani,40-45 p kelesztés. 2 felé oszt, cipót formálni, kicsit tenyérrel ellapítani kb. 20-25 cm kör. Tepsi,papír kenyér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pita kovásszal
Avatar Erzsébet Kedvelnék
Pita kovásszal

Kovász A vizben feloldom a kovászt, hozzáadom a lisztet, simára keverem, és nejlonnal letakarva érlelem 10-12 órán át. A liszteket a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a vizet, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vadélesztős-kovászos kenyér
Vadélesztős-kovászos kenyér

A liszteket összekeverjük a sóval, 1 bögre teljes kiőrlésű aktív vadkovásszal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ne túl lágy tésztát kapjunk. Kézzel vagy géppel bedaga...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk