40 dkg kelkáposzta, 20 dkg baromfivirsli, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, őrölt kömény, őrölt bors, fűszerpaprika, só
1. A virslit szeleteld fel vékonyan.
2. A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágd csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tedd fel főni 1-1,5 liter hideg sós vízben.
3. Adj hozzá majoránnát, köményt, őrölt borsot.
4. Amikor a káposzta majdnem puha, tedd bele a virslit is.
5. A lisztből és a tejfölből pirospaprikával készíts habarást, és ezzel sűrítsd be a levest.
1. A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. 2. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. 3. Beletesszük az...
Elkészítési idő: 15 + 60 perc Nehézség: Könnyű200 fokosra felmelegített sütőben egyenletes barnára pirítjuk a lebbencstésztát, majd félretesszük. Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a kockára vágott szalonnát és me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott sertéshúst vagy csirkemellet. Ezeket félig puhára pá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel az zsiradékot, pár pillanat alatt pirítsuk le, majd adjuk hozzá az hámozott, apróra vágott burgonyát. 2. Pároljuk pár pillana...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű