1 cs szárított sütőélesztő, 35 dkg rétesliszt, sütőpor, 1 nagy mérőkanál só, 1 nagy mérőkanál cukor, 10 dkg füstölt sajt, 1 dl langyos tej, 1 dl langyos tejszín, 05 dl langyos víz (én csak tejjel csinálom)
1. A hozzávalókat sorrendben beletöltjük a sütőedénybe és a készüléket közepes fokra állítjuk.
2. Adhatunk mellé egy kis füstölt ízű olajt is.
- 250g lisztből és 5 dl vízből kovászt kell készíteni - összekeverni egy tálban, letakarni és hagyni érlelődni 3 órán át. - Egy közepes burgonyát felkockázni, felönteni annyi vízz...
Elkészítési idő: 6 óra Nehézség: KönnyűAz öreg tésztát elkészítem, amihez a lisztet, vizet, olajat, élesztőt egy tálba csomómentesre keverjük, állaga mint egy galuska legyen. Nejlon zsákot húzunk a tálra össze kötjük, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok. 2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm. 3. Megszórom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, a tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, valamint az élesztőt. A tejes keveréket összekeverjük a liszttel, és amikor összeállt, belegyúrjuk a...
Elkészítési idő: 1,30perc - 20pe Nehézség: Könnyű