2 csomag mirelit zöldbab, 2 db sárgarépa, 1 kis paradicsompüré, 1 db húsos paprika, 1 db paradicsompaprika (pritamin), késhegynyi chili-por (vagy csípős paprika), csipetnyi cukor, 1 tk só, 1 tk vaj, 1 kk pirospaprika (amennyiben chilit használunk), vegeta
1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát.
2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát is.
3. Ízesítjük, és 1 dl vízzel puhára pároljuk.
4. Ahogy a zöldség megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét.
5. Jól összefőzzük az egészet.
Száraz, sült jellegű főételekhez, köretként fogyasztjuk.
A hozzávalókat összekeverjük, ha szükséges 1-2 kávéskanál lisztet tehetünk még bele, forró bő olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: KönnyűA kuszkusz egy tálba teszem és másfél szeres forró húslevessel leöntöm. Megkavarom. Ráteszek egy folpackkot és 10 percig hagyom hogy megszívja magát a folyadékkal, ekkor egy villá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit pucold meg, vágd kis darabokra, majd főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze. Ha langyosra hűl, rakd hozzá a lisztet, a tojást, a resze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz