menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenye rolád


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojássárgája, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 6 tojás felvert habja, 1/2 kk sütőpor

krém: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliapuding, 4 dl tej, 15 dkg gesztenyemassza

töltelék: 35 dkg gesztenyemassza, kb.20 dkg étcsokoládé-bevonó

Elkészítés:


1. 6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk.

2. A piskóta masszát kétfelé osztjuk.

3. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük.

4. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, még melegen felcsavarjuk.

5. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.

6. A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük.

7. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk.

8. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.

9. Gőz fölött csokoládét melegítünk, majd a piskóta roládot bevonjuk. Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenye rolád külseje szép fényes lesz.

10. Kihűlés után szeleteljük.

Gesztenye rolád

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
GESZTENYÉS-MASCARPONÉS SZELET
GESZTENYÉS-MASCARPONÉS SZELET

A gesztenyés szelet tésztájához keverőtálba tesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Főzött csokikrém
Főzött csokikrém

A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Somlói galuska torta
Somlói galuska torta

A piskótákat ugyanazon az elven készítjük el. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. 2-3 lépésben hozzáforgatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puncstorta
Puncstorta

A tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A kész piskóta tetejét levágom és a belsejét kivájom,hogy a szélén kb 2 cm vastagságú maradjon. Egy tálba teszem a piskótához az összetört ba...

Elkészítési idő: kb 85 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk