1 csomag vaníliás puding, fél liter tej, 1 cs gesztenyemassza, 4 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 dl habtejszín, kb. 2-3 dl tej, fél citrom leve, ízlés szerint aszalt szilva, vagy rumba áztatott mazsola (elhagyható)
1. A pudingot megfőzzük. Ízesítjük a cukrokkal.
2. A gesztenyemasszát villával tördeljük össze és adjuk a forró pudinghoz.
3. Aki szereti rumos mazsolát is tehet bele.
4. Végül hígítjuk tejszínnel és tejjel, hogy sűrű krémleves állaga legyen.
A húst egy fazékba odatesszük főni, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Ahogy felforrt a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük, kiszedjük a lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kolozsvári szalonnát, a Nyúlját, és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom, majd felöntöm fél liter vízzel. Ha a nyúlja félig megfőtt, hozzáadom a s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megszórjuk és megdinszteljük. Amikor majdnem puhák már a zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA konzerv kukoricát lecsepegtetjük, és félrerakjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük. Olívaolajon a hagymát elkezdjük fonnyasz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű