menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához: 8 tojás, 20 dkg kristálycukor, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 10 dkg étcsokoládé

krémhez: 15 dkg kristálycukor, 2 tojás, 2,5 dl tej, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 1 evőkanál rum

díszítéshez: 2-3 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, keserű kakaópor

Elkészítés:


1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem.

2. A felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, az étcsokoládét késes aprítóval felaprítottam, a tojások fehérjéből kemény habot vertem.

3. A gesztenyét és a csokoládét a cukros-tojásos masszához kevertem, majd óvatosan, hogy ne törjem össze, beleforgattam a fehérjehabot is.

4. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, belesimítottam a tészta harmadát és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütöttem.

5. A maradék tésztából ugyanígy még két lapot sütöttem.

6. A krémhez a cukrot és a tojásokat lábasba tettem, krémesre, habosra kevertem.

7. Hozzáöntöttem a tejet, kis lángon felforraltam, majd 6-8 percnyi főzéssel besűrítettem, a tűzről levéve hagytam teljesen kihűlni.

8. A vajat először magában, majd a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával és a rummal habosra kevertem, végül - kanalanként adagolva - hozzákevertem a kihűlt krémet is.

9. A tortalapokat a gesztenyés krémmel megtöltöttem: lap, egyharmad krém, lap, egyharmad krém, lap, majd a maradék krémmel bevontam az egész tortát.

10. Rövid időre hűtőbe tettem.

11. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá vertem, csillagcsöves habzsákot használva a torta tetejét és oldalát díszítettem vele.

12. Kakaóporral leheletfinoman meghintettem a tetejét, jól lehűtve tálaltam.

Trükkök, tippek, praktikák:


23 centi átmérőjű tortaforma

Gesztenyés torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Áfonyás sajttorta
Áfonyás sajttorta

A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. Megolvasztjuk a vajat, a darált keksszel összemorzsoljuk, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Szórjuk rá az áfonyát....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Torta cukor és liszt nélkül
Torta cukor és liszt nélkül

Az apróra vágott dión kívül minden hozzávalót jó alaposan eldolgozunk. Egy 24 cm átmérőjű sütőformát kivajazunk, zabpehely liszttel vagy apró szemű zabpehellyel beszórunk. Megszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vörös bársony torta - mascarponés
Vörös bársony torta - mascarponés

A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Az íróba vagy kefírbe keverjük a piros ételfestéket és hozzáadjuk a masszához. A szódabikarbóná...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Henrietta
Piskóta alaprecept
Piskóta alaprecept

1. A sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük. 2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval a robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. 3. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk