6 tojás sárgájája, 6 ek cukor, 1 dl olaj, 6 enyhén púpozott ek liszt, 1/2 cs sütőpor, 2 csapott ek kakaó, 6 tojás fehérje, 1 csipet só
krém: 50 dkg gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, 20 dkg porcukor, 2 ek rum vagy 1 tk rumaroma, kb. 1 dl tej, 1 üveg cseresznye vagy meggybefőtt
mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 1 ek olaj
1. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
2. A tortaformába (26 cm-es vagy ennél kisebb) vágjunk sütőpapírt.
3. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
4. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzákeverjük az olajat, a sütőporos-, kakaós lisztet,és végül kézi habverővel a fehérje habot.
5. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
6. A gesztenyét a cukorral és a mascarpone-val kikeverjük, majd hozzádolgozzuk rumot és annyi tejet, hogy sűrű kenhető krémet kapjunk.
7. A kihűlt piskótát kettévágjuk és az egyik lapot megkenjük a gesztenyekrém 2/3-val, kirakjuk a cseresznyével, kicsit belenyomkodva, majd befedjük a másik tésztalappal és a maradék krémet is rásimítjuk.
8. Vízgőz felett elkezdjük olvasztani a darabolt csokoládékat az olajjal együtt, majd mikor félig elolvadt, levesszük a gőzről a tálat és kevergetve teljesen egyneművé olvasszuk, majd bevonjuk vele a süteményt.
9. Tegyük hűtőbe, majd mikor jól megkeményedett, verjünk fel tejszínhabot habfixálóval és díszítsük ki a tortát.
link
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd a keményre vert tojásfehérje habbal lazítjuk. Kivajazott 21 cm-es kapcsos tortafor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVerjük fel a tojást a cukorral majd adjuk hozzá a tehéntúrót, a szódabikarbónát, a sót és egy bögre lisztet, keverjük össze habverővel vagy kézi robotgéppel. Adjunk hozzá még egy b...
Elkészítési idő: 20-40 perc Nehézség: KönnyűA palacsintákat hagyjuk kihűlni. Ebből a hozzávaló mennyiségből kb. 20 db palacsinta lesz. A habtejszínt a porcukorral és a vanília kivonattal habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű