15 dkg gomba, 1 kis hagyma, 3 ek olaj, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 púpos ek liszt, 5 dl víz, 3 dl tej, 1 dl tejföl, 1 cs petrezselyem, só
galuska: 1 tojás, liszt, só
1. A gombát kis darabokra vágjuk.
2. A hagymát az olajban puhára pároljuk, pirospaprikát szórunk rá, és a gombát hozzáadjuk.
3. Fedő alatt 5-6 percig pároljuk, a tűzről levesszük.
4. Ha kissé kihűlt, a liszttel megszórjuk, megkeverjük, és a víz és tej keverékével feleresztjük.
5. 10 perc forralás után galuskát szaggatunk bele.
6. Ha a víz tetejére jöttek, tejfölt keverünk a levesbe, petrezselymet szórunk rá, de a tüzet azonnal elzárjuk.
7. A levest tálalásig lefedjük.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat megmossuk, majd a csumájukat benyomjuk, megtekerjük, és kihúzzuk. A magokat kiszórjuk belőlük. Mindezeket egy nagy lábasba helyezzük, két paradicsomot melléjük szel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sargarepat felszeletelem,es keves olajon megparolom Hozzaadom a zöldborsót is, es egyutt is parolom egy keveset...lehetoleg ne suljon le... Felontom annyi vizzel amennyi levest...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd a karikákra vágott sárgarépát hozzáadjuk és 5-8 percig fedő alatt pároljuk a cukorral. Felöntjük a zöldséglével vagy a vízzel, és hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű