40 dkg liszt, 2 dl tej, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 3 ek olaj, mk só
tetejére: reszelt sajt
töltelék: 40 dkg gomba (csiperke, de lehet más is), 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kecsap, 3 evőkanál olaj
1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem.
2. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat.
3. Kétszeresére kelesztem, majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom.
4. Előmelegített sütőben 26 cm-es átmérőjű tepsin három lapot félig megsütöm, megkenem kecsappal, vagy paradicsom pürével, ráteszem a tölteléket, megszórom reszelt sajttal és készre sütöm.
5. Az olajon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát, rádobom a szétzúzott fokhagymát, megszórom pirospaprikával, és hozzáteszem az előzőleg, megvágott, sós vízben megfőtt gombát.
6. Borsot hintek rá, jól összeforgatom és rákenem a félig megsült pizzalapra.
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 15 percig sütjük a mini pizzákat. A félig megsült pizzákat kivesszük a sütőből, ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket kezdem el: A hagymát finomra vágom és az olívaolajon puhára párolom. Belereszelem a fokhagymát, meghintem a római köménnyel, fahéjjal és beleszórom a chilit....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kovászhoz összekevertem az élesztőt a vízzel, majd hozzákevertem a lisztet. Letakartam és hagytam állni nagyjából másfél órát melegben. 2. A tésztához összekevertem a ková...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat. 2. Kétszeresére...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz