menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás pizza


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt, 2 dl tej, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 3 ek olaj, mk só

tetejére: reszelt sajt

töltelék: 40 dkg gomba (csiperke, de lehet más is), 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kecsap, 3 evőkanál olaj

Elkészítés:


1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem.

2. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat.

3. Kétszeresére kelesztem, majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom.

4. Előmelegített sütőben 26 cm-es átmérőjű tepsin három lapot félig megsütöm, megkenem kecsappal, vagy paradicsom pürével, ráteszem a tölteléket, megszórom reszelt sajttal és készre sütöm.

5. Az olajon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát, rádobom a szétzúzott fokhagymát, megszórom pirospaprikával, és hozzáteszem az előzőleg, megvágott, sós vízben megfőtt gombát.

6. Borsot hintek rá, jól összeforgatom és rákenem a félig megsült pizzalapra.

Gombás pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túró alapú pizza
Túró alapú pizza

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 15 percig sütjük a mini pizzákat. A félig megsült pizzákat kivesszük a sütőből, ízlé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Török pide (török pizza) Limara
Török pide (török pizza) Limara

Először a tölteléket kezdem el: A hagymát finomra vágom és az olívaolajon puhára párolom. Belereszelem a fokhagymát, meghintem a római köménnyel, fahéjjal és beleszórom a chilit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pita
Pita

1. A kovászhoz összekevertem az élesztőt a vízzel, majd hozzákevertem a lisztet. Letakartam és hagytam állni nagyjából másfél órát melegben. 2. A tésztához összekevertem a ková...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás pizza
Gombás pizza

1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat. 2. Kétszeresére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk