250 g széles metélt, 6 ek búzadara, 4-5 ek olaj, sárgabarack lekvár
1. A tésztát főzd ki enyhén sós vízben. Szűrd le, és tedd félre.
2. Egy lábosba tedd bele az olajat, rakd bele a grízt és pirítsd meg.
3. Utána engedd fel 1 pohár vízzel (kb. 2 dl), zárd el a lángot, fedd le és hagyd úgy 10 percig.
4. Végül a grízt kicsit keverd össze és melegítsd fel, keverd össze a tésztával.
5. Tálalás finom házi baracklekvárral.
Vizet felteszünk forralni, ha forr, beletesszük a tésztát (1 evőkanál sót) és puhára főzzük. Közben széles lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a darát, állandó kevergetés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és azon a felkockázott bacont megsütjük. Közben felteszünk vizet a gnocchinak, és megfőzzük. Amikor már engedett egy kis zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát egy kis lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Ha késznek ítéljük, tegyük jéghideg vízbe, így könnyedén le tudjuk húzni a héját. Egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejjel feloldjuk. A vajat elkeverjük a tojássárgájával. A liszthez hozzáadjuk a kikevert vajat, gyengén megsózzuk, az élesztős tejet és a maradék langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű