menu

Családireceptkönyv.hu

Grízes tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g széles metélt, 6 ek búzadara, 4-5 ek olaj, sárgabarack lekvár

Elkészítés:


1. A tésztát főzd ki enyhén sós vízben. Szűrd le, és tedd félre.

2. Egy lábosba tedd bele az olajat, rakd bele a grízt és pirítsd meg.

3. Utána engedd fel 1 pohár vízzel (kb. 2 dl), zárd el a lángot, fedd le és hagyd úgy 10 percig.

4. Végül a grízt kicsit keverd össze és melegítsd fel, keverd össze a tésztával.

5. Tálalás finom házi baracklekvárral.

Grízes tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Maria
Grízes tészta
Grízes tészta

Vizet felteszünk forralni, ha forr, beletesszük a tésztát (1 evőkanál sót) és puhára főzzük. Közben széles lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a darát, állandó kevergetés...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos újhagymás gnocchi
Baconos újhagymás gnocchi

Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és azon a felkockázott bacont megsütjük. Közben felteszünk vizet a gnocchinak, és megfőzzük. Amikor már engedett egy kis zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A burgonyát egy kis lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Ha késznek ítéljük, tegyük jéghideg vízbe, így könnyedén le tudjuk húzni a héját. Egy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzatészta
Pizzatészta

Az élesztőt kevés langyos tejjel feloldjuk. A vajat elkeverjük a tojássárgájával. A liszthez hozzáadjuk a kikevert vajat, gyengén megsózzuk, az élesztős tejet és a maradék langyos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk