menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg marhahús (aki nem szereti a marhahúst, készítheti filézett és kockára vágott csirkemellből is), 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma (közepes), 2 gerezd fokhagyma, 1 szál fehérrépa, 1 szál sárgarépa, 5 gomba, egy csésze zöldborsó,  bors, pirospaprika, só

Elkészítés:


1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit.

2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt.

3. Meghintjük sóval és hozzáöntünk fél deciliter vizet.

4. Rátesszük a fedőt, magas lángon a zöld jelzés közepéig hevítjük.

5. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a kockázott burgonyát, zöldségeket, és feleresztjük vízzel.

6. Újramelegítjük a zöld jelzés közepéig, végéig, majd elzárjuk az energiát.

7. Ha csipetkét is szeretnénk beletenni, akkor azt a hőforrás elzárása előtt tegyük.

Gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Burgonyakrémleves
Burgonyakrémleves

A burgonyát kockára vágva megfőzzük a vízben. Ha kész nem öntjük le a vizet, bele a mascarpone, a vaj, a és a szerecsendió. Botmixerrel vagy turmixgépben alaposan turmixoljuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Egyszerű paradicsomleves betűtésztával
Egyszerű paradicsomleves betűtésztával

Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Bogrács gulyás
Bogrács gulyás

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott húst, közben gyakran megkevergetjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Bakonyi csirkeleves
Bakonyi csirkeleves

1. A kicsontozott csirkemellet apróbb kockákra vágjuk, hideg vízben bezöldségelve, fűszerezve tesszük fel főni. 2. Kis tűzön az egészet puhára főzzük, végül belefőzzük a nagyko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk