30 dkg marhahús (aki nem szereti a marhahúst, készítheti filézett és kockára vágott csirkemellből is), 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma (közepes), 2 gerezd fokhagyma, 1 szál fehérrépa, 1 szál sárgarépa, 5 gomba, egy csésze zöldborsó, bors, pirospaprika, só
1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit.
2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt.
3. Meghintjük sóval és hozzáöntünk fél deciliter vizet.
4. Rátesszük a fedőt, magas lángon a zöld jelzés közepéig hevítjük.
5. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a kockázott burgonyát, zöldségeket, és feleresztjük vízzel.
6. Újramelegítjük a zöld jelzés közepéig, végéig, majd elzárjuk az energiát.
7. Ha csipetkét is szeretnénk beletenni, akkor azt a hőforrás elzárása előtt tegyük.
A burgonyát kockára vágva megfőzzük a vízben. Ha kész nem öntjük le a vizet, bele a mascarpone, a vaj, a és a szerecsendió. Botmixerrel vagy turmixgépben alaposan turmixoljuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott húst, közben gyakran megkevergetjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A kicsontozott csirkemellet apróbb kockákra vágjuk, hideg vízben bezöldségelve, fűszerezve tesszük fel főni. 2. Kis tűzön az egészet puhára főzzük, végül belefőzzük a nagyko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű