0,5 tk egész bors, 0,5 tk koriander mag, 2 tk szárított rozmaring, 2 tk szárított oregánó, 1 tk szárított gyömbér, 2 tk fokhagyma granulátum, 1 ek vöröshagyma-por, 2 tk őrölt fahéj, 1 csipet szárított citromhéj
1. A borsot és a koriandermagot egy kőmozsárban összetöröm, hozzáadom a többi alapanyagot is, és elkeverem. (Ledarálhatjuk, egy tiszta kávédarálóban is a fűszerkeveréket.)
2. Egy légmentesen záródó dobozba, vagy üvegbe teszem, így három hónapig eláll.
1. Célszerű minden fűszert bio-boltban beszerezni.
2. Lehetőleg, ellenőrzött bio-termékeket használjunk a fűszerkeverékünkhöz.
3. Ezt a keveréket, használhatjuk grillezéshez, a hús (csirkecomb, sertéstarja, saslik) pácoláshoz is, egy kevés olajjal és citromlével elkeverve.
Ezzel a fűszer keverékkel bekenem a darabokra vágott csirkemellet A csirkemelleket legalább 1 órát pácolom a joghurt vagy íróval elkevert tojás keverékében. Ezután lecsepegtetem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket alapos tisztítás, mosás után húsdarálón ledaráljuk, a zöld leveleket is. 2. Összekeverjük a sóval, és azonnal az üvegekbe rakjuk. 3. Celofánnal lekötjük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mustármagokat pirítsuk meg közepes lángon egy serpenyőben, addig, amíg pattogni nem kezdenek. Vigyázzunk, meg ne égjenek. Tegyük a magokat egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ketchupot, az almaecetet, a Worcestershire szószt és a vajat folyamatos kevergetés mellet melegítjük. Hozzáadjuk a barna cukrot, a sót és a csiliport, majs kb. 10-15 percig össze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű