8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 5-7 ek tej
forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa
tetejére: 4-5 ek savanykás lekvár, kb. 50 dkg gyümölcs, ízlés és idény szerint, 2 cs tortazselé
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd sorban a többi hozzávalóval, és jól összedolgozzuk.
2. A gyümölcsformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, és belesimítjuk a masszát.
3. Előmelegített sütőben megsütjük.
4. Miután kihűlt tálra helyezzük, a mélyedést kikenjük lekvárral, gyümölcsökkel ízlésesen kirakjuk, majd a leírás alapján elkészített tortazselével, fényezzük.
Szitáld a porcukrot egy tálba, add hozzá az egész tojásokat, és verd fel gépi habverővel. Amikor habosodik, mehet hozzá a vaníliaaroma, majd a forró víz, és keverd még egy-két perc...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűCake: Preheat the oven to 350 degrees F. Prepare two 8-inch x 2-inch round cake pans with cooking spray, and line with parchment paper, and spray the parchment with cooking spray...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA porcukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd faka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta: Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű