8 tojásból piskóta, lekvár
krém: 2 cs tejszín ízű pudingpor, 6 dl tej, 1 Rama margarin, 30 dkg porcukor
tetejére: gyümölcsök, 5 db torta zselé
1. 16 evőkanál cukrot meglocsolunk 8 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és jó habosra kikeverjük.
2. Hozzáteszünk 16 evőkanál lisztet ,1 sütőport és a 8 tojás keményre felvert habját.
3. Előmelegített sütőben megsütjük.
4. Melegen kettőbe vágjuk és lekvárral megkenve felcsavarjuk.
5. A 2 pudingport 6 dl tejben megfőzzük, hűlni tesszük.
6. A margarint a porcukorral nagyon habosra kikavarjuk és lassan hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
7. A piskótát felszeleteljük olyan vastag szeletekre amekkora tortát szeretnénk készíteni.
8. Rárakjuk a tálra, szorosan egymás mellé, rákenjük a krémet, és megrakjuk tetszés szerint gyümölcsökkel.
9. Karton papírból csíkokat vágunk, szorosan a torta mellé rögzítjük, hogy megtartja a torta zselét. (ha van kapcsos torta forma azt használjuk).
10. A zselét a tasakon található leírás szerint elkészítjük és ráöntjük a tortára.
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pudingot a zacskón található leírás szerint megfőzzük, majd a lábost hideg vízbe állítva lehűtjük (kevergessük, hogy ne hártyásodjon a teteje). Ha a puding kihűlt, csomómentes...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes3 evőkanál cukrot egy edényben lassú tűzön felolvasztok és picit karamellizálom. Amikor kissé barnává válik, felengedem hideg tejjel. Folyamatosan keverem, amíg a cukor el nem o...
Elkészítési idő: 45 perc munka + Nehézség: Könnyű