6 tojásos sárga piskóta, 30 cm-es kerek formában sütve, ½ l tejszín, 850 g-os barack kompót, barack dzsem, gyümölcsök, 2 dl rummal ízesített szirup, 2 cs tortazselé
1. A piskóta lapot tálra helyezzük, nagyon vékonyan leszeljük a tetejét, meglocsoljuk 2 dl rummal ízesített sziruppal, (azért vágjuk le, hogy a szirupot jól tudja be, tudja szívni a piskóta), majd megkenjük barackdzsemmel.
2. Felverjük a tejszínt jó kemény habnak, elosszuk két részre.
3. Az egyik részt rákenjük a dzsemmel megkent piskótára.
4. Felszeleteljük a barack kompótot, egyenletesen rárakjuk a tejszínre, rárakjuk a megmaradt tejszínhabot, és szép simára elsimítjuk.
5. Tetejét megrakjuk ízlés szerint idény gyümölcsökkel (málna, ribizli, banán és a megmaradt kompót), de lehet más gyümölcs is.
6. Két csomag torta zselét elkészítünk a tasakon található leírás szerint, és szépen belülről indulva rácsorgatjuk a tortára.
Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-2 dologra érdemes odafigyelni, hogy ne repedezzen meg a torta felülete sülés közben, után: - nem szabad habosra keverni, érdemes kézi habverővel óvatosan dolgozni, hogy ne vigyü...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra, utána bélelj ki sütőpapírral egy csatos tortasütő formát! 2. Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket az eritrittel verd kemény habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a többi cukrot is hozzáadjuk. A diót a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű