1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek vaj, vagy olívaolaj, 1 mk őrölt kömény, 50 dkg tönkölybúza liszt, 2 dkg élesztő, 2 kk só, 2 kk cukor, 2- 2,5 dl víz
tetejére: 2 ek tej, kömény
1. A zsiradékban üvegesre pirítottam a hagymát, megszórtam őrölt köménnyel és hagytam hűlni.
2. Közben az élesztőt pici cukorral a vízzel, és 1 kanál liszttel felfuttattam.
3. Ezután mindent a gépbe tettem és dagasztó programra kapcsoltam.
4. Dagasztás után a tésztát 8 részre osztottam és cipókat formáltam és sütőpapírral borított tepsire tettem.
5. Hagytam kelni kb. 40 percet.
6. Éles pengével pár helyen bevágtam, tejjel lekentem és köménnyel megszórtam (csak őrölt köményem volt itthon, de ez is jó volt).
7. Előmelegített sütőbe 170 fokra tettem be és így sütöttem kb. 35 percig.
Összekevertem, majd kb. 2-3 kanálnyi kókuszzsírt is hozzáadtam. Ha nem fontos hogy vegán legyen akkor bármilyen állati zsiradékot tehetünk. Kb. 4 - 5 - 6 dl vizet melegítettem, kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA gabonaféléket a sóval összekeverjük a közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt. A vízbe belekeverjük a kefirt és a mézet, majd meglangyosítjuk. Ezt ráöntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA morzsolt élesztőre kevés cukrot szórunk, felöntjük egy deci langyos vízzel, összekeverjük, és megvárjuk, míg megkel. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és két evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű