2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma
sütéshez: olaj, 1 tk só
1. A felvert tojásokból, a lisztből sóval, tejjel (esetleg szódavízzel) a szokásos módon palacsintatésztát készítünk.
2. Az olajban vastagabb palacsintákat sütünk belőle, amelyeket hosszú csíkokra vágunk.
3. Egy nagyobb teflonedényben vagy serpenyőben 1 evőkanál olajon jól megpirítjuk, majd megpároljuk a megtisztított és felkockázott hagymát.
4. Erre dobjuk a palacsintacsíkokat és a tejföllel még egyszer jól átforrósítjuk.
A krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfőzöm. Azután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvaszto...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKevés olajat tegyünk egy lábasba, forrósítsuk fel, mossuk meg a tarhonyát a sóval együtt pirítsuk meg, ha megpirult tegyünk bele egy kicsivel több vizet mint amennyi ellepi a tarho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra, közben mossuk meg a burgonyát, hámozzuk meg, majd tegyük oda hideg vízbe főni. Sózzuk, borsozzuk. Miután felfőtt a víz, még hagyjuk 6-7 percet, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelkészítés A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel. Kis golyókat formázunk lisztbe mártott kézzel. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű