menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás tepsis burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 50 dkg apró vöröshagyma, 2 ek olaj, só, 10 dkg húsos füstölt szalonna

Elkészítés:


1. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és egy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük.

2. Előmelegített sütőben fél óráig sütjük.

3. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és ropogósra kisütjük, a zsírjával pedig a sülő burgonyát többször megöntözzük.

4. Fél óra múlva a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymákat a burgonya közé keverjük, megsózzuk (óvatosan, mert a szalonna is sós!), és addig sütjük, amíg puha és szép piros nem lesz.

5. Tálaláskor a szalonnapörccel meghintjük.

Hagymás tepsis burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rozmaringos burgonya, lerben sülve - Jamie Oliver
Rozmaringos burgonya, lerben sülve - Jamie Oliver

Mosd meg alaposan a burgonyákat, és héjastól tedd oda főni. Amikor készen vannak, szűrd le őket, és anélkül, hogy meghámoznád, csorgasd rájuk az olívaolajat, fűszerezd meg és add h...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
A mi kaszinótojásunk
A mi kaszinótojásunk

A keménytojások keskenyebbik végét felvágjuk, a sárgáját kikanalazzuk. A sárgáját összetörjük, majonézzel és mustárral kikeverjük. A masszát visszatöltjük a tojásba. A tojásokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar karfiolrizs
karfiolrizs

1 Késes aprítóban morzsalékosítsd a karfiolt, egy külön menetben a cukkinit. 2. A karfiolt és a cukkinit pirítsd össze a zúzott fokhagymával, de tényleg maximium 2 percig - minde...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Karamellizált hagymás burgonyapüré
Karamellizált hagymás burgonyapüré

Egy lábasban hevítsünk fel 3-4 evőkanál olívaolajat közepes láng felett. Adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval (ez segíti elővarázsolni a hagyma éde...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk