1 kg burgonya, 50 dkg apró vöröshagyma, 2 ek olaj, só, 10 dkg húsos füstölt szalonna
1. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és egy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük.
2. Előmelegített sütőben fél óráig sütjük.
3. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és ropogósra kisütjük, a zsírjával pedig a sülő burgonyát többször megöntözzük.
4. Fél óra múlva a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymákat a burgonya közé keverjük, megsózzuk (óvatosan, mert a szalonna is sós!), és addig sütjük, amíg puha és szép piros nem lesz.
5. Tálaláskor a szalonnapörccel meghintjük.
Mosd meg alaposan a burgonyákat, és héjastól tedd oda főni. Amikor készen vannak, szűrd le őket, és anélkül, hogy meghámoznád, csorgasd rájuk az olívaolajat, fűszerezd meg és add h...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA keménytojások keskenyebbik végét felvágjuk, a sárgáját kikanalazzuk. A sárgáját összetörjük, majonézzel és mustárral kikeverjük. A masszát visszatöltjük a tojásba. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Késes aprítóban morzsalékosítsd a karfiolt, egy külön menetben a cukkinit. 2. A karfiolt és a cukkinit pirítsd össze a zúzott fokhagymával, de tényleg maximium 2 percig - minde...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy lábasban hevítsünk fel 3-4 evőkanál olívaolajat közepes láng felett. Adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval (ez segíti elővarázsolni a hagyma éde...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű