50 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, egy ek liszt, késhegynyi pirospaprika, só, ecet, 1 dl tejföl
1. A szeletekre vágott, becakkozott szalonnát ropogósra sütjük, kivesszük és meleg helyen tároljuk.
2. A zsírjában kevés vízzel megpároljuk a cikkekre vágott hagymát.
3. Megsózzuk, majd zsírjára sütve meghintjük a liszttel, a pirospaprikával és egy kevés vízzel felengedjük.
4. Néhány csepp ecettel ízesítjük és megtejfölözve, rizzsel körítve tálaljuk.
5. A rizsre tehetjük a kisült szalonnát.
a túrót jól dolgozzuk össze a tojások sárgájával, a cukrokkal, a sóval, a szódabikarbónával, és a búzadarával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és adjuk a túrós masszához. 1...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször mossuk meg és szeleteljük fel a vastagra a padlizsánt. Sózzuk meg mindenhol és hagyjuk állni legalább 20 percet. Addig morfondírozzunk el mondjuk az élet igazságtalanságain...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól kikeverjük. Egy kisebb serpenyőt (teflon, 15 cm átmérőjű/belméret) kikenünk olajjal, ezt jól felforrósítjuk, majd kisütjük a palacsintákat. Töltelék A sonkát...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tonhalat lecsepegtetjük és egy tálba öntjük. A lilahagymát apró kockára vágjuk és hozzáadjuk. Sózzuk-, borsozzuk és elkeverjük a majonézzel és a mustárral. Érdemes kóstolgatn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű