1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apróhal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika
1. A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk.
2. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük.
3. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt.
4. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk.
5. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni.
6. Csuszatésztával tálaljuk
Tegyük a paradicsomot, a cukrot, az alaplevet és a szószokat egy közepes lábosba, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a bazsalikomot is. Lassú tűzön főzzük 5-10 percig....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk. Elkészítés: A csirkehúst hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leh...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk. A szalonna zsírját egy lábasban kiolvasztjuk, egy ek olajjal segíthetünk neki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent beleteszünk a csülöklébe és megfőzzük. Mostmár kb. fél -háromnegyed óra alatt megfő. Amikor még egészben vannak benne a felesborsó szemek, akkor kivesszük belőle a fehér r...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű