1 kg pontyfej és farok, két nagy fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, (télen ezek helyett 2 ek lecsó), 3 ek paprika, cseresznyepaprika, só
1. A fejekből kipattintom a keserű fogakat.
2. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni.
3. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Mintegy huszonöt-harminc percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom.
5. Főtt halászlétésztával, puha kenyérrel és a benne főtt cseresznyepaprikával tálalom
Pörköltalapot készítek a zsiradékon a felkockázott hagymából, pirospaprikából. Beleteszem a leveszöldséget, fokhagymát, babérlevelet, paprikát, paradicsomot és alá egy kevés vizet,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gombákat tisztítsd meg, majd darabold szimpatikus formákra. A hagymát szintén kockázd fel, lehetőleg minél apróbbra, a répákat és a zellert is tisztítsd meg és darabold fel. Ha m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. 2. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűBeáztatom a csontokat, közben megtisztítom a zöldségeket. Egy fazékban felteszem a csontot főzni kb 4l vízben. Mikor felforrt akkor leöntöm a levet róla és ismét öntök rá kb 4l viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű