40 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 ek olaj, só, köménymag, 1 kk pirospaprika, 1 tojás, liszt
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk.
2. A pirospaprikával meghintjük, a szétnyomott fokhagymát meg a köménymagot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel felengedjük.
3. A paradicsomot meg a kettévágott zöldpaprikát is belerakjuk, megsózzuk.
4. Lefedve addig pároljuk, amíg a hagyma szétfő.
5. Végül a zsírjára sütjük, és a megtisztított, kockákra vágott burgonyát is hozzáadjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd 1,2 liter vízzel felengedjük, és lefedve puhára főzzük.
6. Amíg a leves készül, a tojásból csipetnyi sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény, de rugalmas tésztát gyúrunk.
7. A kész, forrásban lévő levesbe csipkedjük, és ha megfőtt, máris tálalhatjuk.
A csirkét megmosom és odateszem főni hideg vízben. Amikor feljön a habja kis lyukú szűrővel leszedem. Mehet bele a só,bors és sorban a megtisztított zöldségek. Gyöngyözve hagyom...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Közepes1. A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. 2. A zsírt megolvasztjuk és rádobjuk a finomra vágott hagymát. K...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA lisztet deszkára szórom, sózom, mélyedést csinálok a közepén, oda ütöm a tojásokat, pici vizet is öntök hozzá, összegyúrom és jól kidolgozom. Letakarva 10 percig hagyom áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát pucold meg, és vágd karikákra. Kevés zöld részt is tehetsz hozzá. Egy lábosban hevíts kevés vajat. Dobd rá a pórét, és kevergetve fonnyaszd meg. Rakd hozzá a zúzott...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű