kb. 2 kg burgonya (legjobb a sárga színű), zsír vagy vaj, só, vegeta (vagy bármilyen ételízesítő), kakukkfű (morzsolt), 25 dkg túró, 2 dl tejföl, fokhagyma (ízlés szerint), só, őrölt bors
1. A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom.
2. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal.
3. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok.
4. Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem.
5. Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm.
A gravyhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és sűrűre beforraljuk. A krumplit megmossuk, cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeturmixoljuk, picit állni hagyjuk (1 órát), majd kis kacsónkkal megformáljuk. Ha nem elég gyúrható, hozzáteszünk még egy pici lisztet. A megformált kroketteke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest egy kis lábasba tesszük, ujjnyi vastagan vizet öntünk alá, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Addig főzzük, míg teljesen átmelegszik és egy kicsit szétfő. Beleszórj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű