menu

Családireceptkönyv.hu

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 2 kg burgonya (legjobb a sárga színű), zsír vagy vaj, só, vegeta (vagy bármilyen ételízesítő), kakukkfű (morzsolt), 25 dkg túró, 2 dl tejföl, fokhagyma (ízlés szerint), só, őrölt bors

Elkészítés:


1. A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom.

2. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal.

3. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok.

4. Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem.

5. Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm.

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Brutálfinom kanadai sültkrumpli
Brutálfinom kanadai sültkrumpli

A gravyhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és sűrűre beforraljuk. A krumplit megmossuk, cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Alufóliában sült cékla
Alufóliában sült cékla

A céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolkrokett
Karfiolkrokett

A hozzávalókat összeturmixoljuk, picit állni hagyjuk (1 órát), majd kis kacsónkkal megformáljuk. Ha nem elég gyúrható, hozzáteszünk még egy pici lisztet. A megformált kroketteke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rukkolás köleskása sült zöldségekkel
Rukkolás köleskása sült zöldségekkel

A kölest egy kis lábasba tesszük, ujjnyi vastagan vizet öntünk alá, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Addig főzzük, míg teljesen átmelegszik és egy kicsit szétfő. Beleszórj...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk