4 kemény tojás, 4 dkg vajkrém, ½ cs petrezselyem, ½ cs metélőhagyma, 1 kk mustár, kevés őrölt bors, 15 dkg uborka, 1 paradicsom, 4 ek majonéz, só, 3 db retek
1. A kemény tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük, villával összetörjük.
2. A vajkrémmel, finomra vágott petrezselyemzölddel, metélőhagymával és mustárral jól összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük és visszatöltjük a fél tojásokba.
3. Retek szeletekkel díszítjük.
4. Az uborkát és a többi retket apró kockákra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, a majonézzel elkeverjük.
5. Tálaláskor erre a salátára ráhelyezzük a töltött tojásokat, paradicsommal, uborkával, metélőhagymával és petrezselyemzölddel díszítjük.
Az avokádót meghámozzuk, a magját kiveszem. A konzervet kibontjuk összekeverjük az avokádóval, az apróra vágott hagymával, mad turmixszoljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal és citr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA csicseriborsót megfőzzük, leszűrjük, összeturmixoljuk a citromlével, olajokkal, sóval, borssal. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor a főzőléből tegyünk hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Egy nagy fazékban hideg vízben (adagonként kb. 4 dl) odateszem a megtisztított húsféléket, a sóval és a fűszerekkel együtt. 2. Puhára főzöm. 3. Tetejét kicsi állás után...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz