menu

Családireceptkönyv.hu

Hidegen kelesztett lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 tojás, 1 kefir, 1 kk só, 1 kk cukor, 3 dkg élesztő, 1 ek étolaj, langyos víz

Elkészítés:


1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a kefirt, tojást, sót, cukrot, langyos vízzel összeállítjuk, és belerakunk 1 evőkanál olajat.

2. Kidolgozás után körbe bekenjük olajjal, nagyobb nylon zacskóba rakjuk, és betesszük a hűtő legalsó polcára.

3. Másnapra megkel.

4. A nyers tészta 5 napig is eláll, és mindig annyit tépünk-sütünk belőle, amennyit szeretnénk.

Hidegen kelesztett lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alpesi sajtos tészta
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Alpesi sajtos tészta

Pucold meg a krumplit, és vágd apróra. Tedd bő, sós vízbe, és főzd meg körülbelül 15 perc alatt. A tésztát is dobd forrásban lévő vízbe, és nyolc percig főzd, majd szűrd le. A sajt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós penne tejszínnel
Lecsós penne tejszínnel

A paprikákat vágjuk négyfelé, magozzuk ki, a húsukat csíkozzuk fel. A meghámozott hagymát és a bacont aprítsuk fel. 2. A pennét főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolás...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
hacsapuri
hacsapuri

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Egészséges palacsinta
Egészséges palacsinta

Az elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk