50 dkg liszt, 1 tojás, 1 kefir, 1 kk só, 1 kk cukor, 3 dkg élesztő, 1 ek étolaj, langyos víz
1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a kefirt, tojást, sót, cukrot, langyos vízzel összeállítjuk, és belerakunk 1 evőkanál olajat.
2. Kidolgozás után körbe bekenjük olajjal, nagyobb nylon zacskóba rakjuk, és betesszük a hűtő legalsó polcára.
3. Másnapra megkel.
4. A nyers tészta 5 napig is eláll, és mindig annyit tépünk-sütünk belőle, amennyit szeretnénk.
Pucold meg a krumplit, és vágd apróra. Tedd bő, sós vízbe, és főzd meg körülbelül 15 perc alatt. A tésztát is dobd forrásban lévő vízbe, és nyolc percig főzd, majd szűrd le. A sajt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat vágjuk négyfelé, magozzuk ki, a húsukat csíkozzuk fel. A meghámozott hagymát és a bacont aprítsuk fel. 2. A pennét főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolás...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű