menu

Családireceptkönyv.hu

Hordós savanyú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 l víz, 1 l ecet, 35-50 dkg cukor, 12 dkg só, 1 dkg szalicil vagy nátrium benzoát, 1 kk bórkén, 1 cs mustármag, babérlevél, bors, torma

Elkészítés:


1. A hordóba folyamatosan tesszük a zöldségeket.

Hordós savanyú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

Elkészítése A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Kovászos uborka
Kovászos uborka

◾️A vizet a sóval felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni! ◾️Az uborkákat beáztatjuk negyed órára hideg vízbe majd egy dörzsis szivaccsal megtisztítjuk őket. ◾️Az uborkák vég...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Klasszikus céklasaláta (Zé)
Klasszikus céklasaláta (Zé)

A céklákat alaposan megmossuk és megfőzzük őket kb. 1 óra alatt, meghámozzuk, majd felszeleteljük fél centi vastagra. 700 ml vizet felteszünk forrni a köménnyel, majd ha felforrt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ubi hagymával télire
Ubi hagymával télire

Az uborkákat mosás után vékonyra szeletelem, a hagymát pucolás után szintén. Egy nagy „lavórba” tettem őket, megszórtam a sóval, mustármaggal, borssal, cukorral, majd nyakon öntö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk