3-400 g krumpli, kockázva, 2 ek olíva olaj, 1 ek egész római kömény, 6 gerezd fokhagyma aprítva, 1 tk kurkuma, só, 2 tk őrölt chili, 2 db zöld chili aprítva
1. Hevíts olajat egy serpenyőben, dobd bele a római kömény magokat és a fokhagymát. Pirítsd egy percig, de vigyázz, ne égjenek oda.
2. Dobd bele a krumplit, és a szeletelt zöld chili jó részét, és keverd jól össze.
3. Sózd, és szórd rá az őrölt chilit és a kurkumát. Keverd.
4. Fedd le, és főzd nagyon alacsony hőfokon legalább 10 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul.
5. Vedd le a fedőt, emeld a hőt, és süss szép színt a krumplira.
6. Szórd rá a maradék szeletelt, zöld chilit, keverd össze, és tálald magában, vagy köretként.
2 bögre vizet felforralunk, hozzáadjuk a bulgurt, sózzuk, majd 10 percig a legkisebb lángon, lefedve főzzük. Ezután lezárjuk a gázt, a még fel nem szívott vizet a bulgur ezután fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjában főtt krumplit hámozzuk meg, majd törjük össze még melegen a vajjal és a tojások sárgájával. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Habzsákba töltve, csillag csővel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az összetevőket gyors mozdulattal kikavarjuk (úgy hogy a vizet adjuk hozzá utoljára). Forró de nem lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljön a felszínre már jó is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát hámozás és tisztítás után vékony karikákra fölszeljük. Megtisztítjuk a fokhagymát. Egy tálban beleöntjük a tejszínt, 100 g reszelt sajtot, fokhagymapréssel bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű