1 kis füstölt sertéscsülök, 30 dkg szárazbab, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 1 ek zsír, 1 ek liszt, 1 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk. pirospaprika, 2,5 dl tejföl, 1 mk. só, bors, 15-20 dkg csipetketészta
1. A szárazbabot jól megmossuk, és a főzés előtti este vízbe áztatjuk másnap reggelig.
2. A csülköt ajánlatos már ugyancsak előző este megfőzni, mert nem csak a húst használjuk fel, hanem azt a másfél liter levet is, amelyben főtt. Ebben a lében tesszük fel a babot főni.
3. A zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, sóval, paprikával, szétnyomott fokhagymával, majd a liszt hozzáadásával elkészítjük a rántást, amit hideg vízzel és a tejföllel csomómentesre keverünk.
4. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a rántást, és a kis darabokra vágott csülökhússal, a csipetkével még negyed óráig főzzük.
5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk..
6. Tálaláskor egy evőkanálnyi tejföllel díszítjük, és ha van, egy szál szép petrezselyemzölddel.
Fél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és hagymát felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a krumplit és együtt pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a húslével. Beleteszünk egy bemetsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű