menu

Családireceptkönyv.hu

Kacsanyak leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg pecsenyekacsa nyak, 4 szál sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld, 1 kis fej karalábé, 1/4 fej kelkáposzta, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1 db burgonya, 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól, 1 fej gerezd fokhagyma, só, egész bors, petrezselyem zöld, levesbetétnek tészta

Elkészítés:


1. A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.

2. A zöldségeket megtisztítjuk.

3. A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot. (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves)

4. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat / a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/.

5. Hozzáadjuk a megtisztított, és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.

6. A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át.

7. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.

Kacsanyak leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Zöldbableves konzerv zöldbabból
Zöldbableves konzerv zöldbabból

Magyaros, petrezselymes rántást készítünk. A rántást hideg vízzel felöntve, simára keverjük, hozzáadjuk a konzervbab leszűrt levét és állandó kevergetéssel felforraljuk. Megízleljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szárazbab leves. (csülökkel)
Szárazbab leves. (csülökkel)

. A babot beáztatom. Ha teszek bele füstöltet is azt előtte puhára főzöm, majd hozzáteszem a beáztatott babot, félpuhára főzöm, majd hozzá adom a zöldséget, répát, egy nagy csok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Karácsonyi borleves
Karácsonyi borleves

Egy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk