3 dl jó meleg tej, de nem forró, 6 dkg margarin fel darabolva, 2 tojás sárgája, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek cukor, 50 dkg finomliszt./kb. fele liszt, egy nagyobb csipet só, másik fele a liszt./, tetejére 2 dkg élesztő szétmorzsolva, erre egy csapott kanál cukor
1. Ahogy írtam, olyan sorrendben teszem bele a hozzávalókat.
2. Amikor bekapcsolom a gépet, és össze keveri gombócnak, teszek rá aszalt áfonyát 1-2 evőkanállal, citrom, narancs kandírozott /cukros/ héját, 1-1 evőkanállal.
3. Tehetek bele mást, pl. csokidarabokat, mazsolát, stb., de ezt már a sütés előtti programnál amikor sípol, előbb nem, mert el színezi a kalácsot.
1. Szárított élesztő is jó hozzá. Ugyanúgy használom, mint a rendes élesztőt.
A kenyérsütő gépbe beletesszük először a folyékony, majd a szilárd hozzávalókat. Tetejére rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztó-kelesztőprogramra állítjuk a gépet. Ha lement a program...
Elkészítési idő: 2 óra sütéssel Nehézség: KönnyűA tészta langyos tejjel, friss élesztővel, cukorral, univerzális liszttel, növényi olajjal, csipet sóval és ecettel készül. A tészta dagasztása és formázása után 30 percig meleg he...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet, a cukrot, az élesztőt, a citromhéjat és a tojást jól elkeverjük. Majd ehhez hozzáadjuk a lisztet és a sót. Amikor összeállt a tészta,akkor dolgozzuk hozzá a vajat is. Ala...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű