menu

Családireceptkönyv.hu

Káposzta saláta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 fej édeskáposzta, 2-3 db vöröshagyma, 10% ecet, cukor, víz, só, bors

Elkészítés:


1. A káposztát vékony metéltre vágjuk, a hagymát szintén, besózzuk és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát állni hagyjuk.

2. Megcsináljuk a saláta levet, víz, 1-2 kanál ecet (10%), a cukrot elbírja, egy pici bors, sózni nem kell mert a káposztát már lesóztuk.

3. A káposztát jól kinyomkodva, a lébe keverjük, hűtőben 1 órát állni hagyjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet bővíteni uborkával és paprikával.

Káposzta saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 15 perces  uborkakompót
15 perces uborkakompót

!A vízbe rakom a sót,ecetet és a fűszereket majd felforralom.Belerakom a tisztított és bevágott uborkákat a kaprot és a fokhagyma gerezdeket.Együtt újra forralom majd hagyom kihűln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Házi csalamádé
Házi csalamádé

A hozzávalókat legyaluljuk. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel. Egy napig állni hagyjuk (közben többször megkeverjük), majd üvegekbe zárjuk. (Minden üvegbe kell jutnia elé...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Nehéz
share
SVéd uborkasali
SVéd uborkasali

Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. A hozzávalókból felöntőlevet készí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Hagymás uborkasaláta
Hagymás uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, végeit levágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Mind a kettőt le gyaluljuk, és összekeverjük. Vízből, cukorból, sóból, ecetből ízlés szeri...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk