menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztasaláta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg fejes káposzta, só, ecet, cukor, köménymag

Elkészítés:


1. A fejes káposztát vékony metéltre vágunk vagy legyaluljuk.

2. Forralunk annyi gyengén sós vizet, amennyi a káposztát ellepi, a káposztát leforrázzuk, fedővel letakarjuk, néhány percig állni hagyjuk.

3. A vizet leöntjük, a káposztát hűlni hagyjuk.

4. Egy üvegtálban annyi vízzel elkevert ecettel, cukorral, köménymaggal és sóval ízesített salátalevet készítünk, amennyi a káposztát ellepi. Jól megkeverjük.

5. A kihűlt káposztát beletesszük, hűtőszekrénybe állítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Aki szereti karikázott vöröshagymát is tehet hozzá.

Káposztasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Káposzta grúz módra
Káposzta grúz módra

A káposztát nagy, négyszögletes darabokra vágjuk, a céklát – vékony szeletekre, a zellert és a paprikát – kockákra, az egészet megsózzuk, megszórjuk fokhagymagerezdekkel, és leöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom télire
Paradicsom télire

Válasszunk szép érett paradicsomokat, figyeljünk rá, hogy ne legyenek repedezettek és túlságosan puhák. A befőttesüvegeket sterilizáljuk. Mossunk meg minden hozzávalót, majd rakjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
savanyúság lé
savanyúság lé

A hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük. A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprika, uborka
Paprika, uborka

5 literes üveghez. Hideg lé készités.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk