50 dkg fejes káposzta, só, ecet, cukor, köménymag
1. A fejes káposztát vékony metéltre vágunk vagy legyaluljuk.
2. Forralunk annyi gyengén sós vizet, amennyi a káposztát ellepi, a káposztát leforrázzuk, fedővel letakarjuk, néhány percig állni hagyjuk.
3. A vizet leöntjük, a káposztát hűlni hagyjuk.
4. Egy üvegtálban annyi vízzel elkevert ecettel, cukorral, köménymaggal és sóval ízesített salátalevet készítünk, amennyi a káposztát ellepi. Jól megkeverjük.
5. A kihűlt káposztát beletesszük, hűtőszekrénybe állítjuk.
1. Aki szereti karikázott vöröshagymát is tehet hozzá.
A káposztát nagy, négyszögletes darabokra vágjuk, a céklát – vékony szeletekre, a zellert és a paprikát – kockákra, az egészet megsózzuk, megszórjuk fokhagymagerezdekkel, és leöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszunk szép érett paradicsomokat, figyeljünk rá, hogy ne legyenek repedezettek és túlságosan puhák. A befőttesüvegeket sterilizáljuk. Mossunk meg minden hozzávalót, majd rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük. A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 literes üveghez. Hideg lé készités.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes