szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg koriandermag, 0,5 dkg szemes bors, 2 evőkanál só
1. Szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg koriandermag, 0,5 dkg szemes bors, 2 evőkanál só.
2. A fejes káposztát külső leveleitől megfosztjuk, gondosan átvizsgáljuk, vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk.
3. Kilónként 2 evőkanál sóval és 2 evőkanál ecettel meghintve 2 órán át állni hagyjuk.
4. Közben néhány alkalommal megforgatjuk.
5. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle.
6. A sós-ecetes káposztát enyhén kinyomkodjuk és szorosan beletöltjük a paprikákba.
7. Bő szájú, nagy üvegbe helyezzük, jól kihasználva a helyet.
8. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel pikáns, savanykás levet keverünk, felforraljuk, végül a fűszereket is beletesszük.
9. 5 percnyi forrás után forrón ráöntjük a paprikákra és azonnal lekötjük.
10. Ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába állítjuk.
11. Csak három hónapi érés után lesz igazán jó.
Egy fel fej kaposzta 6 sárgarépa, 10 zöld paradicsom, 10 paprika... ami van megérve olyan, pár fej hagyma... uborka nekem most 20 darab ment bele... mindent legyalultam... alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcéklát alaposan megtisztítjuk, héját lekeféljük, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Két liter vízbe beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGizela Soltesova · Kassa en csinalom csak deko-val es hidegen raontom a csalamadera vagy ugorkara,bezarom es elteszem. Tetszik · Válasz · 1 · 2015. július 7. 20:29 Izabela F...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMinden zöldséget alaposan megtisztítunk. A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk. Egy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű