annyi ek liszt, ahány literes az üveg, néhány szál kapor, 1-2 szelet torma, a víz minden literjéhez 3 dkg só
1. Az üvegek aljára annyi evőkanál lisztet szórunk, ahány literes az üveg, és néhány szál kaprot fektetünk rá.
2. A megmosott közepes nagyságú uborkákat az üvegbe rakjuk, közéjük 1-2 szelet tormát rakunk.
3. Vizet forralunk, literjéhez 3 dkg sót adva, és ha kihűlt, az üvegeket feltöltjük vele.
4. Az üvegeket lekötjük, és kistányért téve alájuk (kiforrhat) a végleges helyükre állítjuk.
Karácsonyra lesz fogyasztható.
1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel. 2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy evőkanál sót. 3. A megtömöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat legyaluljuk. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel. Egy napig állni hagyjuk (közben többször megkeverjük), majd üvegekbe zárjuk. (Minden üvegbe kell jutnia elé...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: NehézAz edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tárol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPár éve már ezt is magunknak készítjük, mert a piacon hiába mondják, hogy nem ecettel savanyítják, mégis mindig érzem benne az ecet ízét, persze nekik nincs türelmük kivárni az éré...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes