1 fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, ½ csokor zeller zöld, 1 kanál apróra vágott petrezselyem zöld, 1 kis pohár tejföl, 2 ek finomliszt, 5 dkg eperlevél, 2 ek étolaj, 1 kk. pirospaprika, őrölt fehér bors, ételízesítő, só
1. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket.
2. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá.
3. Beletesszük a karfiolt, egész vöröshagymát, pirospaprikát.
4. Felöntjük vízzel és puhára főzzük.
5. Mielőtt teljesen megpuhulnak a zöldségek, beletesszük a tésztát, zellert és a petrezselymet.
6. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest.
7. Habarás előtt, kivesszük a vöröshagymát.
A májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. A gombóchoz az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk. A májas masszát a forrásban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsos csontot felteszem főni, ha felforr takarékra teszem és hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellerzöldet, karal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst felkockázzuk és egy lábosban a felforrósított olajon megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk. 2. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, az apró kockákra vágott répát. Sózzuk és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát olajon dinsztelem,a medvehagymát megmosom,felcsíkozom és hozzáadom a hagymához,a burgonyát tisztítom kockázom ,és a hagymához adom együtt kicsit dinsztelem,fűszerezem,fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű