menu

Családireceptkönyv.hu

Kávé krémlikőr


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojássárgája, 35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dl kávé és tej, 2-3 dl alkohol

Elkészítés:


1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk.

2. 5 dl erősre főzött feketekávét és tejet adunk hozzá, végül 2-3 dl alkoholt keverünk bele.

3. Üvegbe töltjük, néha felrázzuk. 3 nap múlva fogyasztható, de akkor a legjobb, ha sokáig hagyjuk állni: krémszerűvé sűrűsödik.

Kávé krémlikőr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ribizli feldolgozása
Ribizli feldolgozása

1. Leszedem, ahogy sikerül, szárral vagy anélkül, kocsánnyal nem foglalkozom 2. Morzsoló mozdulattal leszedem a szárasakról a szemeket 3. Krumplinyomóval összetrutymákolom az egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kávé krémlikőr
Kávé krémlikőr

1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk. 2. 5 dl erősre főzött feketekávét és tejet adunk hozzá, v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszos jegeskávé
Kókuszos jegeskávé

A kókuszreszeléket a tej felével és a cukorral turmixba tesszük, és rövid ideig turmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet is, és alaposan elkeverjük. Egy nagyobb üvegpoharat m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Mentaszörp házilag
Mentaszörp házilag

A cukrot 5 dl vízzel egy tálkában felfőzzük és mérsékelt lángon 15 percet hagyjuk főni, majd kihűtjük. Egy 1,5 l-es üveget alaposan megtisztítunk és kiszárítunk. A citromot és a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk