1,0 kg finomliszt (Bl 55), 30 g friss élesztő, 1 csipet cukor, 1 ek só, 500ml víz
feltét: 25 dkg főtt húsos császárszalonna, 2 db közepes lilahagyma, 30 dkg sajt (trappista vagy pannónia, ízlés szerint), 450 ml tejföl
1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).
2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe.
3. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350 ml) hozzáadásával, géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc), vagy kézzel bedagasztjuk.
4. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy.
5. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
6. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsire való), majd felfűtött kemencében 5 percig elősütjük.
7. Kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk.
8. Kemencében 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készre sütjük.
1. Először a lisztet, sót, oregánót, borsot keverem össze. 2. Másik edénybe mehet az élesztő, cukor, víz meg az olaj, és jól összekeverem. 3. Majd a száraz és nedves anyago...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A langyos lisztet beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot. 2. Beleszórom a szárított élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz20 dkg kicsontozott csirkecombot nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg f inomra vágott vöröshagymát vajban kissé megpárolunk. A húst rádobjuk, kevés zúzott fokhagymával, sóval, borss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem és megpárolom, ezután lecsepegtetem és botmixerrel összetöröm. Az edénybe hagyom hűlni, ezután belekeverem a sajtot a fűszereket és a legvégén a tojás. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű