500 g fejes káposzta, 150 g sárgarépa (nyers, megpucolt), 55 g porcukor,
0,5 tk só, 0,3 tk bors - fekete (őrölt), 60 ml 2,8%-os tej, 150 g majonéz, 1 ek fehérborecet, 2,5 ek citrom leve
1. Először a káposztát csíkozzuk fel.
2. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá.
Jól keverjük össze őket.
3. Először a porcukorhoz adjuk hozzá a sót, borsot, tejet és majonézt.
4. Az ecetet és a citromlevet is adjuk hozzá.
5. Végül keverjük simára a szószt.
6. Öntsük a salátára és jól keverjük össze az egészet, majd legalább két órára tegyük a hűtőbe.
7. 2 óra leteltével újra forgassuk át és már fogyaszthatjuk is!
Castraveciorii se asaza vertical in borcan, impreuna cu crengute de marar uscat (puneti crengute in functie de cat vreti sa fie de parfumati). Se adauga apoi 2 lingurite de sar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük. A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat mosás után hajszálvékony szeletekre vágjuk. Gyengén besózzuk, és félretesszük. Amíg áll a sóban, szintén vékonyra szeleteljük a hagymát. Majd elkészítjük a saláta ece...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan mossuk meg váltott vízben. A kaprot öblítsük le, és helyezzük az edényünk aljára. Erre sorba rendezve rakjuk az uborkát, melyeknek a két végét levágtuk, és be v...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Nehéz