6 kifli, 2 dl tej, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 4 tojás, 8 dkg mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, szóráshoz dió vagy mandula
1. A kifliket ½ cm vastag karikákra vágjuk, a tejben megáztatjuk.
2. Közben a vajat a cukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, ebbe tesszük a tejbe áztatott kiflit (amit nem kell kinyomkodni), egy marék mazsolát, egy marék zsemlemorzsát.
3. A tojások keményre felvert habjával óvatosan átkeverjük, jól kivajazott formában kb. 15 percig előmelegített sütőben sütjük.
4. Ha a tojásfehérjéhez pár csepp citromlevet adunk, könnyebben felverhető, és szép, kemény, fényes hab lesz belőle. Ne jénai tálban süssük.
6. Durvára vágott diót vagy mandulát is szórhatunk rá.
A zöldségeket felaprítjuk: a hagymát és a káposztát nagyobb kockára, a répát hosszúkás csíkokra. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon az összes zöldséget együtt megpirítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk. Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírban megpárolom a hagymát. Paprikát teszek bele majd a feldarabolt krumplit, megsózom. Kicsit dinsztelem, majd fölengedem annyi vízzel, hogy leves is legyen belőle. Vegetával...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKorán reggel feloldottam a kovász a vízben, a lisztet kelesztő tálba szitáltam, elkevertem a finom tengeri sóval. Összeállítottam a tésztát, majd 10 perc múlva megdagasztottam, mos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű