Mértékegység az evőkanál
1 fokhagyma granulátum, 1 vöröshagyma granulátum (elhagyható), ½ gyömbér, ½ fűszerpaprika, ½ fehér bors, ½ koriander (ha mag, akkor durvára törve, őrölve), ½ kurkuma, ½ kömény, ½ fekete bors, ½ mustármag (durvára zúzva), ½ babérlevél (szintén összezúzva), ½ cukor, ½- 1 só
1. A keleti konyha íz világa, amit bátran használhatunk különféle húsokhoz, zöldségekhez, de akár köretekhez.
2. A húsokhoz a sütés előtt használjuk, mint egy pácot, a zöldségekhez és köretekhez a készítés közepén vagy az utolsó fázisában használjuk.
3. Olajjal kikeverve alkalmas pácolásra és utólagos ételízesítésre is.
Minden hozzávalót összekeverünk és hagyjuk összeérni legalább egy órát
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legjobb, ami egy sülttel történhet, az a chimichurri.... ! Finoman megaprítom a petrezselymet, fokhagymát, chilit, kaliforniai paprikát. Összekeverem az olivaolajat a borecet...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket alapos tisztítás, mosás után húsdarálón ledaráljuk, a zöld leveleket is. Összekeverjük a sóval, és azonnal az üvegekbe rakjuk. Celofánnal lekötjük, az éléskamrába a h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFogom a medvehagymaleveleket, megmosom és szárazra törölgetem. A száraz leveleket nagyobb darabokra tépkedve egy késes darálóba teszem. Rászórom a sót is (én éppen pagi sót haszná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű