1 kanál zsír, 3 kanál liszt, 1 kanál köménymag, só
1. A zsírt feltesszük a liszttel pirítani.
2. Folytonos kevergetés mellett szép sötétbarnára pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen.
3. Köménymagot teszünk bele, és rögtön föleresztjük vízzel.
4. Megsózzuk, és jól felforraljuk.
5. Azután levesszük a tűzről, mert ha tovább forr, kellemetlen íze lesz.
6. Tálalás előtt a levest leszűrjük.
7. Tálaláskor pirított zsemlekockákat adunk hozzá.
4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk,...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA hagymát kockázzuk,zsíron dinszteljük,hozzáadjuk a piros paprikát majd a megpucolt kockázott burgonyát,karikázott kolbászt,meg a többi fűszert is.A rántást megcsináljuk az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, egész fokhagymagerezdeket szegfűszeggel, a zsályával és a kakukkfűvel fűszerezett levesben forrald fel, majd mérsékelt tűzön lefedve főzd kb. 15 percig. A megfőtt l...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 2 A szalonnát o...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű