1 db vöröshagyma, 30 dkg savanyúkáposzta, 25 dkg gomba, , 5 db virsli, kevés olaj, pirospaprika, só, őrölt bors, babérlevél, 2 dl tejföl, 1 ek liszt
1. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a kicsit összevágott savanyú káposztát és együtt dinszteljük.
2. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb 2,5 liter vízzel, befűszerezzük és puhára főzzük.
3. Félidőben hozzáadjuk az összevágott gombát és a karikára vágott virslit.
4. Közben az egy kanál lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és a végén a levest behabarjuk vele.
5. Egyet még forralunk rajta és ha kell még utána ízesítjük.
Előző este két külön tálban, beáztatjuk langyos vízbe az átválogatott babot és a csülköt. Másnap annyi hideg vízben, hogy ellepje, feltesszük főni a csülköt, és csaknem puhára főzz...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a szeletelt fokhagymával együtt zsiradékon üvegesre pároljuk. A pirospaprikát ráhintjük a hagymára, majd felöntjük vízzel. A húst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű