1,2 kg fürtös uborka, 1 cs kapor (friss), 6 szem bors - fekete (egész), 5 gerezd fokhagyma, 0,9 L víz (meleg), 2 ek só, 2 szelet kenyér - fehér (szikkadt)
1 db 1,7 l-es befőttes üveg
1. Először az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át.
2. Vágjuk le az uborkák végeit.
3. Az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be.
4. Az üveg aljába tegyük bele a kapor felét és a borsokat.
5. Ezután rendezzük el benne az uborkákat. A vágatlan végük álljon kifelé, így könnyebb lesz majd kiszedni őket az üvegből.
6. A tetejükre tegyük a maradék kaprot és a fokhagyma gerezdeket.
7. Végül felül zárjuk le a kenyérrel.
8. Nem forró, csak meleg vízben oldjuk fel a sót.
9. Éles pengéjű késsel csináljunk rést a sós víznek és töltsük fel az üveget.
10. Csészealjjal zárjuk le az üveget és tegyük ki a szabadra. Ha nagyon erősen tűz a nap, tegyük árnyékba, hogy roppanósak maradjanak az uborkák.
11. A tetejéről szinte biztos, hogy elforrja a vizet és kilógnak majd kicsit az uborkák a léből. Ilyenkor mindenképp pótoljuk kellően sós vízzel, különben a felső ubik kiszáradnak.
12. Az időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborka. Ezt kóstolással kell ellenőrizni.
13. A harmadik napon, ha tényleg elég érett, akkor szedjük le róla a kenyeret és a kaprot.
14. Az uborkákat műanyag dobozba tesszük.
15. Ráöntjük a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobjuk a fokhagymákat is.
16. Zárjuk le a dobozt és tegyük a hűtőbe fogyasztásig.
A hozzávalókat legyaluljuk, majd rászórunk 8 dkg sót, 25 dkg cukrot, majd ráöntünk 3 dl 20%-os vagy 6 dl 10%-os ecetet, kávéskanál szalicilt teszünk rá és egészet jól összekavarju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan mossuk meg váltott vízben. A kaprot öblítsük le, és helyezzük az edényünk aljára. Erre sorba rendezve rakjuk az uborkát, melyeknek a két végét levágtuk, és be v...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézA karfiolt rózsáira bontjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Pár percre forró vízbe mártjuk (blansírozzuk). Az uborkának végeit levágjuk, ellenőrizzük, nem keserű-e. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA videó szerint. A kínai kelt hosszirányban négybe kell vágni (ha nagy, akkor nyolc felé), a torzsa kemény részét kivágni, majd a negyedeket keresztben is 4-5 részre kell vágni (a...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Könnyű