menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kovászolni való uborka, 1 liter langyos víz, 1 ek só, 1 cs friss kapor, 1 fej fokhagyma (5-10 dkg), 10-30 dkg kenyér (sercli)

Elkészítés:


1. Az uborkát megmosva, végeit levágva ízleléssel ellenőrizzük, nem keserű-e, ha igen, tovább levágjuk, amíg íztelen vagy édes nem lesz.

2. Legalább 2 literes üvegbe alulra pár szál kaporlevelet, szeletelt fokhagymát leterítünk, az uborkát mind a két oldaláról átvágjuk hosszában úgy, hogy a vágások egymásra merőlegesek legyenek, kb. 1-1,5 cm megmarad egészben, elrendezzük az üvegben.

3. Feltöltjük a langyos vízzel, amiben a kanál sót elkevertük.

4. A kenyeret a tetejére beszorítjuk, és addig töltjük vízzel, amíg el nem fedi kb. 1 cm magasan.

5. Napos helyre kitesszük.

6. Három nap múlva a kenyeret eltávolítjuk a tetejéről, az uborka levét egy tálba leszűrjük, az uborkát és fokhagyma darabokat leöblítve beletesszük.

7. Kb. 3 napig a hűtőben tartjuk, utána bármikor fogyaszthatjuk.

Kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Erika
 Dobálós uborka vödörbe
Dobálós uborka vödörbe

Először elkészítem a vödörbe a vízet hozzávaló füszerekkel, a cukorral, és már dobálhatom bele az uborkát. Eddig mindig üvegbe raktam el ami sok munkával járt.Most csak annyi a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nyári saláta télire
Nyári saláta télire

Daraboljuk fel a zöldségeket, majd a sterilizált üvegbe pakoljuk. Alulra kevés a darabolt fokhagymából, majd uborka, paradicsom, répa, paprika, majd újra kevés fokhagyma.majd újra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Erdélyi vizes uborka
Erdélyi vizes uborka

Előkészítünk kb. 10 db 700 ml-es befőttes üveget. Alaposan kimossuk, és szárazra töröljük őket. Az uborkákat megmossuk és megtisztítjuk a száruktól. Ezután megtöltjük az üvegeket a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár

A barackokat kimagozzuk megmossuk,húsdarálón ledaráljuk .Majd hozzákeverjük a zselésítőszert,és a cukrot felrakjuk főni.Ha felfőtt egy kevés ideig még főzzük ha van rajta hab azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk